מדברים (ורוקדים) מרס קנינגהאם – עכשיו

מרכז סוזן דלל בשיתוף האגודה הישראלית לחקר המחול וקרן קנינגהאם
מדברים (ורוקדים) מרס קנינגהאם – עכשיו
כנס חגיגות ה – 100 להולדתו של מרס קנינגהאם
יוזמה וניהול: ד"ר יעל (ילי) נתיב
7 באפריל, 2020, מרכז סוזן דלל

IMG-20200212-WA0000

מרכז סוזן דלל בשיתוף עם האגודה הישראלית לחקר המחול שמחים לקחת חלק בחגיגות שנת ה-100 לאמן המחול פורץ הדרך מרס קנינגהאם, בתמיכתה של קרן מרס קנינגהאם, ניו-יורק.  חגיגות ה – 100 התקיימו בשנה האחרונה ברחבי העולם בשיתוף עם מיטב להקות המחול הבינלאומיות, יוצרים, ורקדנים צעירים וותיקים ביוזמתה של קרן קנינגהאם כדי לציין את עבודתו ומורשתו .כ- 500 אירועים חובקי עולם התקיימו במהלך השנה בכל היבשות עם שותפים מקומיים.

יום העיון שיערך במרכז סוזן דלל הוא האירוע היחיד המתרחש בישראל הכלול במסגרת שנת ה – 100 ויוקדש לשיח המתבונן במורשתו של קנינגהאם וברלוונטיות של מחשבתו ועשייתו לרקדנים, לחינוך למחול וליצירה העכשווית.

נשאל: כיצד הטכניקה של מרס קניניגהאם רלוונטית לרקדנים כיום? האם רעיונותיו הכוריאוגרפיים מהווים מקור השראה ליוצרי מחול עכשוויים? כיצד התפתח גוף הידע, המחשבה ופרקטיקות ההוראה והיצירה של מרס קנינהאם בקרב מורים ויוצרים הפועלים כיום? איזה שיח תופסת מורשת קנינגהאם בפדגוגיה של ההיסטוריה של המחול? הכנס יכלול הרצאת אורח, כיתת אמן (Master class), הקרנת סרטים מארכיון מרס קנינגהאם ומושבי שיח.

בהשתתפות  נציגי קרן קנינגהאם –  קן טאבאצ'ניק, המנהל הכללי של קרן קנינגהאם  (Ken Tabachnick, Executive Director) וג'יימי סקוט (Jamie Scott), רקדנית לשעבר בלהקתו של קנינגהאם ובלהקתה של טרישה בראון, מורה, מרצה וחברה בקרן קנינגהאם, ומורים אנשי חינוך למחול, כוריאוגרפים וחוקרים.

באירועי חגיגות ה – 100 הבינלאומיים תמכו: קרן דוריס דיוק (DDCF), קרן פול ווטיס (Wattis), קרן האוורד גילמן (Gilman), קרן אמריקן אקספרס וג'ודית פיזאר (Pisar).

תכנית הכנס (PDF)

Hosted by sPD.co.il - אחסון אתרים